Manna mosódió-moss kevesebb mint 30 forintért alkalmanként!

LEGKÖZELEBB MÁRCIUS KÖZEPÉN ELÉRHETŐ! 100%-ban természetes, biológiailag lebomló, komposztálható mosó-, és tisztítószer. Ha egy igazán környezetbarát, kémiai anyagoktól mentes, hatékony alternatívát keresel a mosóporod helyett, akkor itt a megoldás!

Raktárinformáció:

NINCS Raktáron

Kiszállítás:
10000 Ft felett ingyenes!

1 munkanap

Szállítási információk >
Vevői értékelés:
 

 

Kiszerelés: 500 g

Bruttó ár: 2890 Ft

Nem rendelhető!

LEGKÖZELEBB MÁRCIUS KÖZEPÉN ELÉRHETŐ!

 

A lehető „legzöldebb”, 100%-ban természetes, garantáltan vegyszermentes mosó-, és tisztítószer, ami a természet ajándéka!

Játsszunk egy kicsit!  

Képzeld el, hogy ezentúl egy olyan kis dióval mosol, mely egy fa termése, tehát teljesen természetes anyagot használsz, és ami tökéletesen helyettesíti az eddigi mosószereidet… Nem, ez nem egy szürreális mese kezdete – hanem ahogy a kisfiam mondaná –, ez a tiszta valóság!  

Ha egy igazán környezetbarát, kémiai anyagoktól mentes, hatékony alternatívát keresel a mosóporod helyett, akkor itt a megoldás! 

Ez a dió a mosódiófa (szappanfa - Sapindus mucorossi) termése, főleg Dél-Indiában honos, ott már évszázadok óta termesztik és használják. Amikor megérett a termés, leszedik, kettévágva kiszedik a magját, megszárítják a napon, és… ennyi. A héjában lévő szaponin vízzel érintkezve enyhén habzik – kezdődhet a mosás!

Stílszerűen dióhéjban összefoglalva a Himalája lábainál (hmmm!) termett Manna  mosódió előnyei:

 • 100%-ban természetes, biológiailag lebomló, komposztálható mosó-, és tisztítószer

 • a lehető leggyengédebb a bőrhöz, nem tartalmaz semmilyen hozzáadott anyagot

 • allergiamentes, érzkeny bőrűeknek és babaruhák mosására tökéletes

 • szagmentesítő
 • nem fakítja a ruhák színét

 • öblítő nélkül is puhák lesznek a ruhák

 • használhatod bármilyen anyaghoz, bármilyen hőmérsékleten

 • sokoldalú: készíthetsz belőle hajsampont, folyékony tisztítószert, folyékony mosószert, nemesfémek tisztítására is alkalmas

...és miért a Manna prémium arany diója?

Mert mi ebben is a legjobbat szeretnénk adni Neked: a Manna mosódiója kizárólag a létező legjobb minőségű, arany színű, prémium kategóriás termék.

 • a Manna diók fenntartható gazdasági növekedésben termesztettek
 • garantáltan vegyszermentesek (bevizsgált: egészségügyi, minőségi bizonyítvánnyal rendelkeznek) 
 • környezetbarát és gazdaságos: fél kg-nyi Manna mosódió kb. 100 mosásra elég, tehát ez az adag fél évig elég (heti kb. 3 teli mosással számolva), és kb. harmadába kerül annak, mint a hagyományos mosóporos mosás. 

Nemcsak pénzt, helyet is spórolsz!

Eddig több kilós gigapack mosóporokat (és öblítős flakonokat) kellett hazavonszolnod, majd helyet találnod nekik, de most mindössze egy kisebb csinos vászonzacskót kell tárolnod, ráadásul cipekedned sem kell, mert az otthonodba szállítjuk!

A mosódió vegán, megújuló természeti kincs.

Egy kis útmutató a mosódió használatához:

A víz keménységétől függően 5-7 fél mosódiót tegyél a mellékelt kis mosózsákba, majd egyszerűen tedd a ruhák közé. Ha nálatok is kemény a víz, tegyél több mosódiót, 8-10 darabot. Ugyanezt az adagot 3-4-szer is felhasználhatod: egy-két mosás után már Te is észre fogod venni, lehet-e még használni, vagy mehetnek a komposztálóba. 

A mosódiós kis zsákot közvetlenül a gép dobjába, a ruhák közé tedd. Öblítés alatt sem kell kivenned, viszont arra figyelj, hogy amikor végzett a gép, minél előbb teregess ki, mert ha sokat állnak a ruhák a gépben, dohos szaguk lehet. 

Tipp1: közvetlenül mosás után a tasakból az egyik diót kivéve vizsgáld meg:

ha a belseje még fényes, megnyomva habzik kicsit, és enyhén "ragacsos" érzetű, kissé ecetes szagú, akkor még van benne tartalék!  

Hogy mennyi ideig használhatod ugyanazt az adagot, függ attól is, milyen hőfokon mosol: alacsonyabb, 30-40 ºC-on többször, magasabb, 60-90 ºC-on kevesebbszer használd.

Fontos! Mivel a mosódió teljesen természetes anyag, hozzáadott optikai fehérítőt és folttisztítót sem tartalmaz, ezért előfordul, hogy a makacsabb foltok egy kis előkezelésre szorulnak. Ebben segítségedre lehet egy hagyományos mosószappan is, vagy az áztatás. Nem fehérít, ezért a fehér ruhákhoz érdemes fehérítő sót és/vagy szódabikarbónát használnod. 

Tipp2: öblítőszer helyett használj ecetet!

A ruhák puhák lesznek tőle, és nem, nem lesznek ecetszagúak! Keverj össze egy literes flakonban ecetet és vizet 1:1 arányban, és tegyél hozzá levendula illóolajat (ez utóbbi el is hagyható). Ugyan száradás után nem lesz sajnos levendulaillatú a ruha, de mosás közben fertőtlenít.

Tipp3: a mosódióhoz adhatsz mosószódát is!

Ha úgy érzed, még van bennük egy kis energia, de nem elég, a mosószóda segít. Sötét ruháknál óvatosan!

Tipp4: kézi mosáshoz csinálj folyékony mosószert a mosódióból!

Szükséged lesz 35 egész mosódió héjára és 1 liter vízre. A vízben 10-15 percig főzd a héjakat, ha kész, vedd ki a diókat. A kész keveréket hűtőszekrényben tárold. Egy-egy kézi mosáshoz kb 0,5-1 dl-t használj ebből. Gépi mosáshoz, felmosáshoz, kutya, macska fürdetéséhez is használhatod.

Ne ijesszen meg, ha elsőre kicsit bonyolultabbnak tűnik a mosódió használata a hagyományos mosóporokhoz képest! Kísérletezz, Neked mi és hogyan válik be. Az a kis többletenergia-ráfordítás bőségesen megtérül, és az, hogy már a mosásod is vegyszermentes, így megint egy dologgal többet tettél azért, hogy Te és a környezeted is egészségesebb legyen, szuper dolog!

Ehhez a termékhez ajánljuk a mosószódát és a fehérítő sót, együtt még hatékonyabb!

Hasonló termékeink, Neked ajánljuk

Bízunk benne, hogy ez is érdekelni fog

Hozzászólások

Hozzászólás írásához belépés szükséges! Itt tudsz belépni

Illat

Át szeretnék térni, a vegyszermentes mosásra, de nagyon szeretem az öblítőillatot a lakásban, mikor kiteregetek, és amikor a száraz ruhákat elrakom a szekrényben is nagyon finom illat szokott lenni, hogy tudnám úgy kiöblíteni a ruhákat, hogy utána is jó illatuk maradjon, nem csak amíg vizesek? Köszönöm!

Engedd el az "illatot" :)

Kedves Laura,

tapasztalatom szerint, miután átálltál a természetes kozmetikumok, tisztítószerek használatára, az öblitő "illata" durván bántó lesz az orrodnak (és inkább kemikália szagú, mint illatos), így a korábban tapasztalt rajongás megszűnik, továbbá a kevésbé intenzív illatokat is érezni és élvezni fogod.

Ha szereted a Nag Champa illóolaj illatát, akkor azzal próbálkozhatsz, bár a ruhák természetes illatosítása nehéz feladat, és nézőpont kérdése, hogy erre szükség van-e egyáltalán. :)

Szép napot,
Emil

Mosódió újra

Sziasztok,


Szereték érdeklődni, hogy mikortól lesz újra elérhető a mosódió?

Üdvölettel,


Serfőző Márta

Febr. 15

Szia Márta,

Előreláthatóan február 15-től lesz újra kapható a mosódió.

Köszönöm a türelmet,

Andrea

Mire elküldtem a kérdést

Mire elküldtem a kérdést láttam meg, hogy fent van az infó.. :-) köszönöm, várom!

Üdvözlettel,

Serfőző Márta

mosógép mattosodása

Miért lett a mosógép dobján valami matt bevonat, amikor a mosódióval mostam? Mosószódát és fehérítő sóval is mostam már.
Gondolom, ha ecetes vagy citromsavas tisztító mosást végzek, akkor lejön, de mégis ez miért történik, és másnak is ilyen?
Köszönöm!

Vízkő

Szia Éva,

Valószínűleg vízkő, amit látsz: mosd át a mosógéped ecettel: a dobba önts 2 üveg ecetet és egy 95°C-os programot kezdj el. Van, aki a felénél leállítja a programot, és állni hagyja az ecetet, nekem elég volt, ha lefuttattam a programot.

Andrea

kiszáradó mosódió

Kedves Andrea!

Árt-e a mosódiónak a kiszáradás? Arra gondolok, hogy én ritkábban mosok, van amikor 2-3 nap is eltelik két mosás között. A kis mosózsákban benne szoktam hagyni azt az 5-7 fél mosódiót, és mosás után egyszerűen ráakasztom a szárítóra. Azt tapasztaltam, hogy 2 nap után eléggé szárazak lesznek, töredeznek. Ekkor még bennük lehet a hasznos mosóanyag, vagy ki kellene már dobnom? Esetleg még nedvesen tegyem valamilyen lezárható dobozba őket? Akkor nem penészedhetnek be?

Válaszodat köszönöm

Ditta

Mosódiók

Kedves Ditta, 

Nem lesz semmi bajuk, ha a mosások között kiszáradnak a diók, használd nyugodtan így ezentúl is. Azt viszont, hogy van-e bennük még elég szaponin csak nedvesen tudod ellenőrizni: ha a nedves mosódió héját megnyomva még kissé habzanak, akkor jók.

Andrea

hajmosás

Kedves Andrea!
Olvastam már több helyen, hogy lehet a mosódiót hajmosásra is használni. Szeretném megkérdezni a véleményed, próbáltad-e már, mennyi diót mennyi vízzel stb. Az igazat megvallva július óta használom a hajmosó szappanokat, ecetes öblítéssel, és abból a szempontból szuperek, hogy a vékonyszálú, tartástalan, töredező hajam sokkal egészségesebb, van fénye, viszont 2 nap után elborítja a zsír. Kipróbáltam a mosódiót (1 l vízhez 2 dió, forraltam pár percig), előtte hajmosó szappan, hogy az olajok stb megtegyék hatásukat, bő vízzel lemostam, majd a mosódiós "lével" átdörzsöltem, újabbb öblítés. Könnyebben kifésülhető lett, szép lett, 3 napig bírta a hajam, viszont a 3. mosás óta sokszor már a szárítás után "zsíros" volt a hajam. Még megfordult a fejemben, hogy mivel áttértem az alumínium mentes dezodorra, talán intenzívebb méregtelenítés "áldozata" vagyok...? A szódabikarbonás mosást is próbáltam többször, az sem vált be. Igazából már csak a gyors zsírosodás zavar, persze az eddigi eredmények is boldogítanak, de hát ennyi jó után kissé telhetetlenné váltam... :)
Válaszod előre is köszönöm, üdvözlettel
Krisztina

Hajmosás

Kedves Krisztina,

Hajmosásra nem próbáltam a mosódiót, így ebben nincs tapasztalatom. A fejbőr fokozott zsírosodása gyakran a méregtelenítés jele, ami akár hullámokban is jelentkezhet.

Azt javaslom, adj magadnak egy kis időt, és amíg szükséges, mosd a hajad gyakrabban (gondolj bele, mennyi ideig használtál vegyszeres sampont, balzsamot), a javulás is időbe telik.

Andrea

Siker!! :))

Kedves Mannások!

Először is köszi ezeket a fantasztikus termékeket,nagyon elégedett vagyok mind a szappanokkal,mind a mosós termékekkel és gondoltam megosztom a tapasztalatom. Először is van egy 2 és fél hónapos kisfiam és hát akinek van/volt kisgyereke az tudja,hogy néha történnek balesetek és a gyerek tarkójáig nem ér fel a pelus,bezzeg ami benne van... :)) Na hát eddig egy bizonyos folttisztító vitte csak ki a ruhákból a foltot,ha kivitte egyáltalán.Gondoltam megnézem mit tudnak a mannás mosószerek áztatás nélkül és hát örömmel tudatom mindenkivel,hogy tiszták a bodyk. Annyit csaltam,hogy mosás előtt egy kis mosószódát tettem a ruhára(lehet a fehérítő só jobb volna)de végül is az eredmény magárt beszél. Köszi Nektek!!!

:)

Kedves Livi,

Köszönjük a visszajelzést, örülünk, hogy örülsz! :) 

A fehérítő só és a mosószóda hasonló hatású, bármelyiket használhatod. 

Andrea

öblítés

Kedves Andrea!

Már pár hónapja mosódióval mosok és ecetet használok öblítőként, és azóta a ruhák (főleg a törülközők, konyharuhák) nagyon bekeményednek. 40 fokon szoktam mosni, 6-7 fél dióval, mosószódával kiegészítve, ha valami nagyon koszos, fehér ruhákhoz meg szódabikarbónát vagy fehérítő sót. Mi lehet a baj? Plusz, ha valamibe nagyon beleizzadok, akkor annak a szagát nem mindig hozza ki a mosódiós mosás, lehet többet kéne használnom belőle?
előre is köszönöm a választ!

Mosás, öblítés

Kedves evimelanie,

Próbálj több mosódiót, és kevesebb mosószódát használni. A koszosabb ruhákat érdemes mosás előtt beáztatni.

Andrea

mosódió-por

Kedves Andrea!

A véleményedet szeretném kérni egy boltban vásárolható termékről. Azért gondolkodom a megvásárlásán, mert egyszerűen nem tudok mindig itthon lenni, amikor lejár a mosógép programja, muszáj időnként öblítőstopot használnom. Ha ebben benne maradna órákra a mosódió, az szerintem nem lenne megfelelő (bár nem próbáltam, de így gondolom)
Szóval mosódió-por, ami tartalmaz értelemszerűen mosódió-kivonatot, enzimet és optikai fehérítőszert. Mennyire lehet ez környezetbarát/természetes?

Köszönöm

Ditta

Por állagú mosódió

Kedves Ditta,

Elméletileg lehet környezetbarát, bár erre a gyártó/forgalmazó tudna érdemben válaszolni.

Andrea

Ecetes öblítés

Kedves Andrea!

Én a mosódió mellé ecetes öblítőt készítek illóolajokkal és a ruhák mégis büdösek lesznek. 9dl vízhez teszek 1dl ecetet és pár csepp teafaolajat,citrom-és jázmin olajat. Próbáltam több ecettel is de akkor bekeményedtek a ruhák. Nem tudom mit csinálok rosszul :(

Ecetes öblítés

Kedves sunny82,

Ecetszagú lesz vagy inkább dohos? Próbáld a keveréket jázmin illóolaj nélkül (Ez 100%-os, tiszta illóolaj? Ha igen, kár lenne erre vesztegetni, mert aranyárban van. :) ). A másik sarkalatos pont, hogy a ruhákat azonnal ki kell venni a mosógépből, hogy ne legyen dohos szaguk.

Andrea

Mennyi is az annyi...?

Hitetlenkedő barátném kérésére megszámoltam, hogy a fél kilós kiszerelésben mennyi mosódió van. Gondoltam megírom ide is, hogy aki még nem próbálta érzékelhesse hogy mennyi ideig jó ez a fél kilós zsákocska. :)

A fél kilós zsákban kb 200db dió van. Tehát ha mosásnál egyszerre 8db féldiót használunk, és egy adaggal 3x mosunk, akkor a fél kiló mosódió 150mosásra elegendő :)

Matek :)

Kedves Kriszta,

Köszönjük a hasznos infókat (és ez így is van)! :)

Andrea

Kutya

Kedves Andrea!
Érdeklődni szeretnék,hogy kutyák fürdetéséhez csak a mosódiót ajánlod, vagy valamelyik szappanotok alkalmas lehet erre a célra is?
Vagy tudnál esetleg valamilyen házilag elkészíthető,minden (mannás) jóval felturbózott kutyasampon recepttel szolgálni?:)

Illetve nem tervezitek hogy külön a négylábúaknak is piacra dobtok szappant,mancskrémet?

Válaszod és segítséged előre is köszönöm!

Üdvözlettel,
Anna

Kutyáknak

Kedves Anna,

Próbáld ki a hajmosó szappanunkat erre a célra (Egészéges tincsek), mancskrémként pedig a shea vajat ajánlom. :)

Négylábúaknak való termékekre eddig külön nem gondoltunk; de lehet, hogy a jövőben lesznek ilyen mannák is. :)

Andrea

Macska

Szia Andrea!
De jó, hogy rábukkantam erre a kérdésre, én is hasonló ügyben akartam érdeklődni -macskafürdetés.
De így akkor már nem is kérdezek, hanem kipróbálom a kis vakarcsra az Egészséges Tincseket.
Viszont én is bátorítanálak egy négylábú szekció létrehozására (esetleg kevesebb illatanyaggal)-biztosan vennék extra cuccokat is a macskámnak!
Gondold meg, aztán hajrá!!! ;-)
Ági

vipler ágota

Kedves Tündérek! Tényleg tovább tart mint gondoltam (így meg ússza az Emil kalapja is)pedig az összes ruhámat át kell mosnom ,mert kiderült nem szereti a bőröm a mosóport és az öblítőt.A termék nagyon jó nekem bevált még a fehérekhez is.Ha a maradékból folyékony mosószert készítek azt szeretném megkérdezni hogy abból mennyi kell egy mosáshoz? Köszönöm : Ágota.

Folyékony mosódió adagolása

Kedves Ágota,

A folyékony mosódióból kb. 40-50 ml-nyit adj egy egész mosáshoz.

Andrea

vízlágyítás

Kedves Szappantündér!

A mosással kapcsolatban tulajdonképpen még lenne 2 kérdésem (miután már itt vannak a fürdőszobámban a "manna-kincsek" :-)):
1, lehet/kell-e vízlágyítót használni a mosódió mellé? Én eddig por állagút használtam, most nem tudom, használjam-e tovább.
2, én szoktam színfogókendőt is használni, ez nem befolyásolja a mosódió illetve a mosószóda hatását, ugye?

+1 dolog eszembe jutott: mosószódát használhatok színes ruháknál a dió mellé, csak keveset? mondjuk, 1 evőkanálnyit? (írtátok korábban, hogy fakít)

Köszönöm és további sok-sok nagyszerű ötletet a mannákhoz!


Ditta

Vízlágyítás

Kedves Ditta,

1. A mosószóda és az ecet kiváló vízlágyító, nyugodtan használhatod az eddigi por helyett.

2. Nem befolyásolja a hatást, ugyanúgy működik.

+1. Igen, a színesekhez én is adok egy keveset, a fehéreket csak ezzel, fehérítősóval és szódabikarbónával mosom.

Andrea

Több használó

Kedves Tündérek!

Már egy ideje foglalkoztat a mosódióval történő mosás, mert szeretnék átállni minél vegyszermentesebb életre, mivel ekcémás vagyok.
A problémám abból áll, hogy nem egyedül használom a mosógépet és nem tudom, így van-e értelme a mosódió használatának, ha mellette valaki mással mos ugyanabban a gépben. Öblítő helyett én már ecetet használok, de a másik fél ugyan úgy boltit mint előtte.
Még annyit szeretnék kérdezni, hogy szappant is most rendeltem először, de több hozzászólást olvastam arról, hogy kell kis idő még megszokja a bőr és addig a tünetek erősödhetnek. A kérdésem az lenne, hogy javasoljátok-e a nyári melegben való próbálkozást, nem ronthat-e túl sokat a helyzeten a meleg? Sajnos most is ilyen fellángolási időszakom van és majd meg veszek a viszketéstől.

Válaszotok előre is köszönöm!

Mosódió, ekcéma

Kedves Julcsi,

Ha így kell most mosnod, akkor is megéri váltani, hiszen sokkal kevesebb vegyszermaradvány lesz a ruháidban.

A kezdeti méregtelenítés ideje és milyensége egyénfüggő, de a nyár jó időszak, mert olyankor szellősebben öltözködünk, így a bőrünk is könnyebben tud lélegezni. A viszketés ellen ajánlom a shea vajat, ezt érdemes este a még enyhén nedves bőrbe masszírozni, ill. napközben többször is, szükség szerint.

Andrea

vipler ágota

Bocsánat hogy újra írok,de szeretném leírni hogy nekem nagy csalódás volt a mosódiós csomag.Azt olvastam hogy akár fél évig is elég,ezért azt gondoltam hogy szép nagy csomagot kapok,nekem 5 gyermekem van és gondoltam hogy nagyobb ez az egész.
Most viszont már nagyon örülök és talán nekem is elég lessz 1-2 hónapig.Köszönettel Ágota.

Vigyázz, mert a méret csalóka :)

Kedves Ágota,

6-8 mosódiót kell használni egyszerre, és 2-3, esetleg 4 alkalommal is tudod használni ugyanazt a diót. Mi is két gyerekre mosunk, és ha elhasználod 1-2 hónap alatt a csomagot, akkor megeszem a kalapomat :)

Biztosan furcsa, az 5 kg-os mosóporok után egy kis csomag, ami nemcsak sokkal gazdaságosabb a hagyományos mosóporoknál, hanem környeztbarátabb is.

Használd, ismerd meg, tapasztald ki, ha elkadsz kérdezz itt az odlalon, szívesen segtünk. Meglátod elégedett leszel vele :)

Szép napot,
Emil

mosódió, gyapjú, kutya

Kedves Andrea!

Van pár gyapjú és kasmír holmim, azokat kézzel lehet csak mosni:
- Jó lehet, ha szintetikus gyapjú mosószer helyett folyékony mosódióval mosom ki őket?
- A főzött mosódió használható még gépi mosásra?
-öblítésükhöz mit használjak?

A leírásban olvastam, hogy kutyát is lehet fürdetni folyékony mosódióval:
- elég a tiszta vizes öblítés vagy van valamilyen spéci illóolajos öblítés szükséges?

köszi

Anita

Gyapjú

Kedves Anita,

A mosódióból folyékony mosószert is tudsz készíteni: két liter vízhez kb. 30-35 szemet adj, és főzd fel. (Hűtőben tárold, mert könnyen romlik). Ezzel moshatod a kényesebb ruhákat is, és gépi mosáshoz is alkalmas. Öblíteni nem feltétlenül kell, elég az alapos átmosás.

A már "kifőzött" mosódiókat akkor használhatod még, ha úgy látod, van bennük elég szaponin - ha még vizesen összenyomod a diót, fehéres hab nyomható ki belőle, és kicsit ragacsos.

Kutyák fürdetésénél sem szükséges az öblítés.

Andrea

 

Mosódió gél

Sziasztok!

Mosódió gél bevezetését nem tervezitek esetleg?

Folyékony mosódió

Szia nagy timi857,

A folyékony mosódióhoz mindenképpen kell tartósítószer, mert könnyen romlik. Otthon te is könnyen tudsz készíteni magadnak: két liter vízhez kb. 30-35 szem diót adj, és ezt főzd fel. Hagyd kihűlni, majd szűrd le.

Andrea

Tökéletes!

Kedves Szappantündér!

Nagyon elégedett vagyok a mosódióval, a fehérítő sóval és a mosószódával is! Olyan foltot is eltűntetett a 4 éves fiam pólójáról, amit ismételt mosással sem tudtam kivenni belőle. A fehér ruhák sokkal fehérebbek lettek, a mosógép pedig sokkal tisztább (első használat előtt az általad írt 2 l ecettel, 90 fokon átmosattam, a szürke lerakódások nagy része eltűnt).
Ezúton szeretném megköszönni az ajándékokat is! Még ma el kezdem a szappanok 'tesztelését' is. :)
Köszönettel: Tóthné Adrienn

:)

Kedves Adrienn,

Nagyon örülök - kívánok további örömteli Mannázást! :)

Andrea

Kedves Szappantündér! Már

Kedves Szappantündér!

Már régóta szemeztem a mosódióval, valahogy boltban sosem mertem megvenni, nem gondoltam, hogy beválhat és hogy tényleg tiszták lesznek tőle a ruhák. Aztán olvastam, hogy ha mosódió, akkor manna féle, mert ez a legjobb. No, gondoltam ha kipróbálom, akkor ezt. A szappanok is nagyon beváltak, mi baj lehet, 2 flakon mosószer ára, ha megveszem a diót, a szódát és a sót is - gondoltam. Rég óta éreztünk a fürdőben sokszor kellemetlen szagot, de hát ugye tiszta a mosógép, tiszta a kád, a wc, minden, régi építésű házban lakunk, biztos a lefolyó a bűnős, hát ez van, szellőztetünk. A mosógépbe is beszaglásztam többször, de nem éreztem mintha onnan jött volna. Szóval megrendeltem a kis csomagomat, ha lúd legyen kövér, a diót, a fehérítősót és a mosószódát is (meg persze még pár szappankát is ha már rendelek, mert az nem maradhat ki :)) Egy hete használom ezeket a mosáshoz, a ruhák gyönyörű tiszták, frissek, és amire nem számítottam 100%-ban megszűnt a szag a fürdőben. Bele sem merek gondolni mi lehetett a mosógép azon részeiben amit nem láttunk... Egy szó mint száz, nekem nagyon bevált a dolog, nem szeretnék többet mással mosni, az tuti.

Mosódió

Kedves Petra,

Örülök, hogy Neked is bevált a vegyszermentes mosás! :)

A mosógépet is érdemes ecettel átmosni, abban is lehet lerakódás.

Andrea

csillagos ötös

Kedves Manna!
Kislányomnak évek óta ekcémája van, sajnos sem én, sem az orvosok nem képesek rájönni, mitől. Megelégeltem és elhatároztam, hogy kivezetem az életünkből a nem oda való dolgokat. Arra jutottam, hogy a vegyszerekkel kezdem, vásároltam szappanokat és mosódiót is. Aztán amikor a kislányomat hazahozta az apukája egy kirándulós hétvégéről a koszos ruháival együtt, csak mosolyogtam. Döbbenet, de a mosódió visszamosolygott és a hatványozottan mocskos zoknikon kívül minden folttal elbánt! Soha többé nem fogok kételkedni, remélem a szappanok ugyanígy beválnak majd nekünk. Azt hiszem, ez egy jó kezdet, köszönöm szépen!
Bea

Kezdetek...

Kedves Bea,

Örülök az örömödnek, és továbbra is hasonló sikereket kívánok! :)

Andrea

Természetes szálak, szintetikus szálak

Kedves Andrea!

Mosással (mosódió, mosószóda, fehérítősó, ecet) kapcsolatban: szeretnék átállni a kemikália mentes mosásra. Sajnos a szintetikus mosószerekkel úgy jártam, hogy bebolyhosították a kedvenc 95%viszkóz- 5%elasztán összetételű garbómat, akril-gyapjú pulóvereimet és nem szeretném, hogy tovább bolyhosodjanak. Milyen hatással vannak a természetes mosószerek pamut-elasztán, pamut-poliészter, viszkóz-elasztán, akril-gyapjú, nylon szálú ruhákra?

A fehér pamut ruháknál izzadságfoltot (hónalj területén) hogyan tudom hatékonyan eltávolítani? Eddig próbálkoztam fehérítősós áztatással és citromos bedörzsöléssel, de egyik sem használt.
Lehetséges, hogy az izzadásgátlómban van olyan vegyi anyag, aminek hatására a pamutszálak roncsolódnak és odalesz a fehérség? Mire figyeljek oda ebben az esetben?

Köszönettel,
Darja

Vegyszermentes mosás

Kedves Darja,

Én mosódióval mosom mindegyik ruhánkat (legtöbbje pamut, de van köztük olyan több összetételű is, mint amiket írtál), és nem volt még problémám a bolyhosodással.

A nagyon kényes gyapjú és selyem holmikat vegyszermentes finommosószerrel mosom.

A fehér pamut ruháknál (igen, könnyen lehet, hogy az izzadásgátló fogja meg a ruhákat) használj mosószappant, de kipróbálhatod, hogy mosószódát elkeversz egy kis vízzel, és ezzel dörzsölöd óvatosan a foltokat.

Andrea

Rendelés és kisebb kiszerelés

Kedves Mannások!
Szeretném megkérdezni, hogy mikortól lehet rendelni mosódiót?
Teljesen új nekem ez a mosódiós mosás, még sosem próbáltam, és az lenne a kérdésem, hogy nincs-e kisebb kiszerelésben! Amolyan kis termék minta félére gondolok, kipróbálás céljából. Illetve még annyit szeretnék (lehet buta kérdés), hogy ezt a fehérítősót, lehet színes ruhákhoz is használni? Van egy két évesem, és az Ő ruhácskáin megszámlálhatatlan folt van!
Köszönöm! Timi

Már lehet újra!

Kedves Timi,

Már újra rendelhető. Sajnos kisebb kiszerelésben nincs.

A fehérítősót használhatod nyugodtan színes és fekete ruhákhoz is: nem fakítja a színeket, csak a mosóhatást többszörözi. Használhatod áztatáshoz is.

Andrea

rendelés

Szia! Mikor lehet újra rendelni mosódiót?

Mosódió

Kedves Gomagi,

Február végéig visszakerül a polcokra. Köszönjük a türelmed!

Andrea

érdeklődés

Kedves Andrea!

Mikor lehet megint rendelni Mosódiót?

Üdv,
Anita

Mosódió

Kedves Anita,

Február végéig visszakerül a polcokra. Köszönjük a türelmed!

Andrea